När barnet inte längre är ett barn

Fantastiskt, läskigt, skrämmande och stolt är jag över att min förstfödda dotter numera är myndig ännu bättre känns det att jag inte passerat magiska 40 =)
Men att fylla 18år och ha en funktionsnedsättning kan innebära en hel del svårigheter och utmaningar och inte det bara underbara att få bestämma över sig själv och räknas som vuxen.
Man ska själv ansvara för sina mediciner, läkarkontakter, bankkontakter osv, man kan köpa saker på kredit och man kan ta lån, handla över internet och andra ibland mindre bra saker eller val i livet.
Vi har löst det med att ha en fullmakt över mediciner då det är extremt viktigt att det finns hemma, beställs i tid och doseras ut, dels pga dotterns allmänna mående dels för att hon inte får lov att övningsköra/köra bil utan medicin. Jag och Tobias är ju vana numera att hantera barnens mediciner och ha superkoll på när det behöver fyllas på eller förnyas recept och detta ansvar är JAG inte ehlt mogen med att delegera över helt än (inte hon heller för den delen) då jag tror att hon tycker detta är minst lika läskigt som jag. Att helt plötsligt ta ett helt eget ansvar över sitt lv och val där jag inte längre har rätt att lägga mig i eller bestämma.
Nu tycker jag mest att det är skönt att det är 2år tills nästa gång någon  av våra barn passerar magiska 18 :).
 
adhd - familj - myndig