Förvandling 2

Nog hände det saker allt, Finnen, John, Gorge, Jörgen Ek, Stefan Skoglund, och givet sist men absolut inte minst Peter Halin.

Peter och Stefan redan på fredagen en stund och sedan på lördag kl 08:00 var vi alla i gång. Fräsning har vi inte provat innan så det gör vi med målet att om 24h skall 120 m2 vara fräst, lagt slangar och plåt för golv värme och sedan skall det in klickgolv, klinkers och nytt badrum. Nja kanske inte allt men absolut så var förhoppningarna betydligt högre och mer långt gående än vad som skulle kunnat varigt normalt att förvänta sig. Det var ju här det skulle göras storverk och med värdens bästa vänner och stabila produkter körde vi med glatt humör i gång. Ja menar nu när frugan taggigt alla kids och dragigt för att " vi män skulle kunna jobba ostörda" vad skulle kunna få fel ? ASGARV. -Massor visar det sig men när alla är lika trippat galna som jag så nog kom både problemen och sedan lösningarna som ett brev på posten.

Gorge och John monterade ner badrummet när allt vart svart och John säger " ne det blixtrade bara lite så det borde inte gått nån propp här" när han skulle montera ner lamporna över handfatet.

Eller när alla var övertygad att Stefan måste skoja när han berättar hur enkelt jag ska kunna skruva in skruvar i nya gips plattorna över vatten ledningarna och Peter får ett bryt och skriker neeeeeej inte Tobbe det skall ju vara så att detta skall fungera även om Tobbe vill " prova nya saker".

Stämningen var hård men hjärtlig under helgen. Dock var det ändå Peter som aldrig sett en fräs, vattenrör, klickgolv eller liknande innan som slet hårdast. Stefan undervisade oss med sin magiska lätthet och Peter fattade snabbt och sedan flöde vi andra så gott det bara gick.

För sanning å säga är vi ju bar 6 glada amatörer och ett proffs.

Första kvällen slutade med att Jörgen tog befälet över sovrummet och John för att lägga vatten slingan där vilken gjorde att vi kunde ha en möjlighet att ha ett sovrum dagen efter när frugan å kidsen skulle komma hem.

När de kom var vardagsrummet och Lucas rum klart det sista med listerna höll George på med när de svängde upp på uppfarten.

Resten med att jag blev tvungen att lägga om hallen och köket två ggr kan vi ju prata tyst om men än en gång tack för att ni påtalar mina brister när jag är kapabel att ta emot kunskapen ;)

Nu en vecka senare så är allt utom klinkers i hallen och badrummet färdigt men det är på g.

Från djupet av våra hjärtan TACK för all hjälp för att laga upp vårt underbara hus.

Ps Lucas var grundligt förberedd av Anja vilket gjorde att han kom in i ett byggkaos och rusade rakt in i sitt färdiga rum och tryggt kröp ner i sin milö som han vart omgående lika trygg med som han varigt innan.